Foredragsholdere

FOREDRAGSHOLDERE PÅ EMBALLASJEDAGENE 2019:

Thomas Eie
Styreleder i Emballasjeforeningen og senior emballasjeutvikler i Bama Industri ønsker velkommen til Emballasjedagene 2019, der vi blant annet skal feire at Emballasjeforeningen er 50 år.


Stein Lier Hansen
Administrerende direktør i Norsk Industri siden 2011, norsk organisasjonsleder og politiker. Tidligere statssekretær i Miljøverndepartementet, og generalsekretær i NJFF.


Marius Gonsholt Hov
Seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets
Marius Gonsholt Hov har vært i Handelsbanken siden 2013, da som makroøkonom. Før dette var han blant annet i Norges Bank og NHH.


Karin Brynell
VD för Svensk Dagligvaruhandel, en branschorganisation för de stora dagligvaruhandelsaktörerna i Sverige. Tidigare lång erfarenhet från livsmedelsindustrin, bland annat från Barilla, Orkla och Frödinge.


Ellen Behrens
Direktør Bærekraft i Orkla ASA og leder for styringsgruppen i Forum for sirkulær plastemballasje, som i august la frem et veikart som foreslår en rekke tiltak  for å øke materialgjenvinning av plastemballasje i Norge


Erik Osmundsen
Konsernsjef i Norsk Gjenvinning, Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. De har ambisjoner om å være bransjens beste aktør når det gjelder bærekraft.


Andreas Pihlstrøm
Advokat i NHO, styremedlem i Emballasjeforeningen, nemdsmedlem i klagenemnda for miljøinformasjon og med i styringsgruppen i Forum for sirkulær plastemballasje.


Kaia Østbye Andresen
Sjef for samfunnsansvar og miljø i REMA 1000, der hun tidligere var kommunikasjonsrådgiver. Kaia er styremedlem i Handelens Miljøfond og har ellers bakgrunn som markedsansvarlig i Nordic Choice Hotels, blant annet.


Bjart Thorkil Pedersen
Fagsjef bærekraftig handel NorgesGruppen, som har som mål å være klimanøytrale innen 2026-2028. Dette skal de blant annet oppnå gjennom å sikre ansvarlige verdikjeder og tøffe mål for å bekjempe matsvinn.


Nikolai Løvdahl
Grunnlegger av FutureFrogs, som kalles en «gjøretank». Entreprenør i bærekraftig forretningsdrift gjennom 15 år. PhD i internasjonalt entreprenørskap og er professor ved senter for entreprenørskap ved UiO


Arild Aspelund
Partner i FutureFrogs og forsker på konkurransefordelene ved bærekraft. Professor i internasjonal markedsføring ved NTNU. Koordinerer strategiske forskningsinitiativ om bærekraft.


Charlotte Audestad
Artist og låtskriver fra musikkøya Hitra i Sør-Trøndelag, bosatt i Trondheim. Utgivelser; «På feil si’ av vei’n (2013), «Livet e for kort te p bare ha det greit» (2014) og «Ni nye» (2016).


Erlend Osnes
Norsk komiker kjent for blant annet radioprogrammet Raae og Osnes og turneer rundt om i Norge. Han beskrives som en historieforteller av rang og en komiker på god vei mot humorens stjernehimmel.             


Tom Eng
Sjef for Tomra Recycling, der han har vært siden 1998. Selskapet leverer utstyr som kan separere mange avfallsfraksjoner. I dag er det installert rundt 3.500 Tomra Titech sensorbaserte sorteringsmaskiner i 40 land som Tom Eng har det overordnede ansvaret for.


Richard Johansson
Markedssjef og Vice VD i Emballator Lagan Plast AB. Selskapet utvikler, produserer og markedsfører plastemballasje for næringsmidler og kjemitekniske produkter som spann og bokser.


Anne Uusitalo
Product Safety and Sustainability Director, Metsä Board. Selskapet var tidligere kjent som M-real Corporation og er en ledende europeisk produsent av premium fersk fiberpapir. Selskapet er internasjonalt anerkjent for sitt engasjement for bærekraftig utvikling.


Alvhild Hedstein
Ansvarlig for bærekraft og innovasjon i BAMA Gruppen, nasjonalt og internasjonalt. Skal sørge for ansvarlig grønn vekst med god produktkvalitet, overgang til sirkulærøkonomi og der fornybare ressurser overtar for fossile ressurser.


Karin O’Sullivan
I de siste 30+ årene har Karin jobbet i offentlig sektor med en rekke programmer og prosjekter på fylkes- og kommunenivå i Akershus. For tiden er hun Akershus fylkeskommunes interne miljøfyrtårnkonsulent. Sertifisering og miljøledelse gir mulighet for å iverksette nødvendige systemendringer, og å skape nye bærekraftige løsninger sammen med medarbeidere, elever og ledere.


Bjørn Stærk
Norsk programmerer, blogger, samfunnsdebattant og forfatter. Han er utdannet i IT, og arbeider som programmerer hos Vivende. Faren var pastor i Den Evangelisk Lutherske Frikirke i Halden, og Stærk anså seg som kristen frem til 16-årsalderen

PÅMELDING TIL EMBALLASJEDAGENE